A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Недригайлівське вище професійне училище"

ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ «ПРОДАВЕЦЬ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ»

Дата: 14.03.2023 15:57
Кількість переглядів: 149

З метою популяризації робітничих професій, профорієнтаційної роботи  та залучення здобувачів освіти до активізації позакласної роботи в нашому навчальному закладі стало постійною традицією проведення тижнів професій. З 6 по 10 березня 2023р. в училищі проходив тиждень з професії «Продавець продовольчих товарів».

 Викладач професійно-теоретичної підготовки Любов Алексеєва та майстри виробничого навчання Людмила Стрибуль та Тетяна Щербина разом із здобувачами освіти провели ряд цікавих професійно-спрямованих заходів.

Під час виховної години «Моя професія - продавець» здобувачі освіти ознайомилися з  походженням  професії, корені якої входять глибоко в історію людської  цивілізації. Професія «Продавець» пройшла довготривалий шлях свого розвитку,  починаючи з сухопутної торгівлі і до наших часів. Торгівля – це фокус, що відображає розвиток суспільства.

Продавець – це не просто робота.

Продавець – це віра, любов, честь і турбота.

Стриманість, привітність, компетентність – ось «три кити»,

на яких тримається професіоналізм продавця.

 Демонструвався відеофільм про етапи розвитку і  становлення професії «Продавець продовольчих товарів» в училищі:

  • Челендж  професії;
  • Майстер-класи  майстрів виробничого навчання та здобувачів освіти;
  • «Професія моєї мрії»  (відгуки випускників, які обрали професію продавця)

Здобувачі освіти 35 і 45  групи підготували цікаві, естетично оформлені інформаційні стіннівки про свою професію.

З метою виявлення професійних знань та навичок здобувачів освіти була проведена товарознавча вікторина. 

 У фойє училища була проведена виставка декоративних упаковок продовольчих товарів, організована майстром виробничого навчання Тетяною Щербиною разом із здобувачами освіти групи № 45. Упаковка – це завжди те, на що падає наш  погляд під час вибору товару. Упаковка – це «одяг»,  по якому, як відомо, зустрічають. При виконанні цього завдання здобувачі освіти проявили творчість, фантазію, естетичний смак і  професіоналізм.

 

 Майстром виробничого навчання Тетяною Щербиною  разом із здобувачами освіти були  проведені  майстер-класи  по організації роботи на РРО  та ККА, а також – з  декоративного упаковування  товарів.

Викладач Любов Алексеєва та майстер виробничого навчання Людмила Стрибуль провели інтегрований урок з теми «Тверді сичужні сири». Урок проведений методом  отримання та обміну результатами інформаційного дослідження для узагальнення знань з даної теми. Здобувачі освіти  були розділені на творчі групи:«Історики та географи», «Хіміки», «Класифікатори», «Виробничники та постачальники», «Дегустатори», «Продавці».  Учні проводили збір інформації з історії походження сирів, споживних властивостей, хімічного складу,  класифікації,  виробництва,  асортименту, показників якості, організації продажу сирів. Виконані завдання були систематизовані і узагальнені у вигляді презентації. На уроці демонструвався відеофільм про виробництво сиру з овечого молока на фермерському підприємстві. Здобувачі освіти разом з майстром виробничого навчання Людмилою Стрибуль провели оцінку якості натуральних зразків сиру  органолептичним методом по 100-бальній системі.

Підсумком уроку було проведення психологічного тесту «Почуття колективізму».

«Те, що ми зібрались разом,- це лише початок;

Те, що продовжуємо залишатись разом,- це вже досягнення;

Те, що ми разом працюємо, це – справжній успіх».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора