ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ «ПРОДАВЕЦЬ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ»
З метою популяризації робітничих професій, профорієнтаційної роботи та залучення здобувачів освіти до активізації позакласної роботи в нашому навчальному закладі стало постійною традицією проведення тижнів професій. З 6 по 10 березня 2023р. в училищі проходив тиждень з професії «Продавець продовольчих товарів».
Викладач професійно-теоретичної підготовки Любов Алексеєва та майстри виробничого навчання Людмила Стрибуль та Тетяна Щербина разом із здобувачами освіти провели ряд цікавих професійно-спрямованих заходів.
Під час виховної години «Моя професія - продавець» здобувачі освіти ознайомилися з походженням професії, корені якої входять глибоко в історію людської цивілізації. Професія «Продавець» пройшла довготривалий шлях свого розвитку, починаючи з сухопутної торгівлі і до наших часів. Торгівля – це фокус, що відображає розвиток суспільства.
Продавець – це не просто робота.
Продавець – це віра, любов, честь і турбота.
Стриманість, привітність, компетентність – ось «три кити»,
на яких тримається професіоналізм продавця.
Демонструвався відеофільм про етапи розвитку і становлення професії «Продавець продовольчих товарів» в училищі:
- Челендж професії;
- Майстер-класи майстрів виробничого навчання та здобувачів освіти;
- «Професія моєї мрії» (відгуки випускників, які обрали професію продавця)
Здобувачі освіти 35 і 45 групи підготували цікаві, естетично оформлені інформаційні стіннівки про свою професію.
З метою виявлення професійних знань та навичок здобувачів освіти була проведена товарознавча вікторина.
У фойє училища була проведена виставка декоративних упаковок продовольчих товарів, організована майстром виробничого навчання Тетяною Щербиною разом із здобувачами освіти групи № 45. Упаковка – це завжди те, на що падає наш погляд під час вибору товару. Упаковка – це «одяг», по якому, як відомо, зустрічають. При виконанні цього завдання здобувачі освіти проявили творчість, фантазію, естетичний смак і професіоналізм.
Майстром виробничого навчання Тетяною Щербиною разом із здобувачами освіти були проведені майстер-класи по організації роботи на РРО та ККА, а також – з декоративного упаковування товарів.
Викладач Любов Алексеєва та майстер виробничого навчання Людмила Стрибуль провели інтегрований урок з теми «Тверді сичужні сири». Урок проведений методом отримання та обміну результатами інформаційного дослідження для узагальнення знань з даної теми. Здобувачі освіти були розділені на творчі групи:«Історики та географи», «Хіміки», «Класифікатори», «Виробничники та постачальники», «Дегустатори», «Продавці». Учні проводили збір інформації з історії походження сирів, споживних властивостей, хімічного складу, класифікації, виробництва, асортименту, показників якості, організації продажу сирів. Виконані завдання були систематизовані і узагальнені у вигляді презентації. На уроці демонструвався відеофільм про виробництво сиру з овечого молока на фермерському підприємстві. Здобувачі освіти разом з майстром виробничого навчання Людмилою Стрибуль провели оцінку якості натуральних зразків сиру органолептичним методом по 100-бальній системі.
Підсумком уроку було проведення психологічного тесту «Почуття колективізму».
«Те, що ми зібрались разом,- це лише початок;
Те, що продовжуємо залишатись разом,- це вже досягнення;
Те, що ми разом працюємо, це – справжній успіх».