A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Недригайлівське вище професійне училище"

ЗГАДАЙМО 33-ІЙ…

Дата: 27.11.2020 15:55
Кількість переглядів: 68

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 - 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Про відзначення чергової річниці Голодомору і вшанування пам’яті його жертв, донести правду учням про цю трагедію в училищі був проведений урок-реквієм під назвою «Українська ніч 1933 року». Підготувала захід викладач історії Тетяна Фурманова.  Ведучі  Олександр Моренець та Ірина Неживело зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. Переглянувши документальний фільм, учні дізналися про причини і наслідки цієї трагедії. Також відбулося покладення квітів до пам’ятного знаку жертвам голодомору. Присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.

В бібліотеці училища організовано книжкову виставку «Чорна тінь Голодомору».

Напевно, в Україні немає жодної родини, якої б не торкнулися ці події. У 30-их роках ХХ століття майже в кожній сім’ї від штучно влаштованого голоду померла чимала кількість рідних. Тож наш святий обов’язок - берегти у своїй пам’яті ті події минулого в ім’я того, щоб таке страшне лихо ніколи не повторилось.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора