A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Недригайлівське вище професійне училище"

«ШЕВЧЕНКО – ЦЕ УКРАЇНА, УКРАЇНА – ЦЕ ШЕВЧЕНКО»

Дата: 13.03.2023 15:49
Кількість переглядів: 78

  Цими весняними днями ми вшановуємо 209-річницю від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка. Щоб усвідомити, ким він є для українців, достатньо лише пригадати, що вже в кінці XIX - в першій половині XX століть практично в кожній українській хаті був портрет великого Кобзаря.

  13 березня у ДПТНЗ «Недригайлівське вище професійне училище» відбулося літературно-мистецьке свято, яке провела викладач української мови та літератури Наталія Зборик. Метою заходу стало поглиблення знань про творчість українського літературного  генія і пророка та виявлення серед здобувачів освіти талановитих читців творів Тараса Шевченка.

Участь взяли 8 учасників. Звучала поезія «Реве та стогне Дніпр широкий», «Мені однаково…», «Тополя», «Катерина», «Сонце заходить, гори чорніють», «Зацвіла в долині червона калина», «Мені тринадцятий минало» та інші. Кожен написаний твір великого митця підносить український дух до вершин любові та патріотизму, заповідає нам любити свій народ, плекати свою культуру та звичаї.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора