A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Недригайлівське вище професійне училище"

ЗВАРЮВАННЯ – ЦЕ МИСТЕЦТВО

Дата: 31.03.2023 14:56
Кількість переглядів: 213

«Зварювання – це мистецтво. Праця закінчується, але добре виконана робота не пропаде». Під таким девізом з 27 по 31 березня пройшов тиждень з професії «Електрогазозварник» у ДПТНЗ «Недригайлівське вище професійне училище»

Важко уявити собі світ без багатоповерхових та офісних будинків, а їх будівництво, в свою чергу, не можливо уявити без зварних робіт. Тепло та затишок рідної домівки – також справа рук зварників.

Тільки такою потрібною та важливою – постає перед нашим уявленням професія спеціаліста по зварюванню елементів металоконструкцій, частин трубопроводів і різних деталей автомобілів.

Зварник – це професія відповідальна, навіть віртуозна, від якості якої залежить багатовічність та стійкість будівельних конструкцій, робота та строк служби різноманітної техніки.

До професійних функцій зварника відносяться:

-         ручне, дугове зварювання;

-         плазмове та газове зварювання складних апаратів, вузлів, конструкцій та трубопроводів

-         наплавлення твердими сплавами складних деталей, вузлів, конструкцій механізмів

       Як відомо, 50% того що нас оточує, виконано за допомогою зварювання. З 27 по 31 березня в Державному професійно-технічному навчальному закладі Недригайлівське вище професійне училище» пройшов щорічний тиждень з професії «Електрогазозварник». Кожного року, протягом цього тижня проходять заходи, присвячені цій затребуваній на ринку праці професії. Звісно, що роботодавці шукають досвідчених і грамотних професіоналів, яким притаманні самостійність, рішучість, акуратність в роботі, зібраність і відповідальність.

У перший день тижня пройшла виставка  літератури відповідного профілю в бібліотеці училища, на першому поверсі навчального корпусу здобувачі освіти груп 21 та 31 розмістили стінгазети, пов’язані зі зварюванням, переглянути які могли всі охочі. Крім того, в цей день здобувачі освіти 31 групи провели інформаційний дайджест «Цікаве у зварюванні».

  

     

У вівторок  пройшов теоретичний  тур конкурсу «Кращий Електрогазозварник   закладу» В цей день відбулась виставка металевих виробів, виконаних руками учнів-зварників. На виставці були представлені зразки декоративних наборів для каміна, підставки для вазонів, дров, реактивні печі для дачі  та багато інших виробів, які в змозі прикрасити будь яке місце.

  

 

     В середу, 29 березня, проведено практичний тур конкурсу «Кращий Електрогазозварник   закладу», у якому взяли участь учні групи № 31 (ІІІ курс, 2 розряд). Завданням для конкурсантів  було виконати зварювання стикових та таврових з’єднань, дуговим та напівавтоматичним  зварюванням. Роботу учнів високо оцінили члени журі, в результаті переможцем конкурсу став учень 31 групи Сеньків Василь. Учасники та переможець конкурсу  нагороджені  призами та почесними грамотами.

  

У четвер 30 березня викладач Віктор Міненко провів виховний захід «Євген Оскарович Патон – повелитель зварювання і мостів». Захід про людину-легенду, гордість нації, видатного вченого Євгена Патона, який все своє життя присвятив мостобудуванню та зварюванню. Саме він навчив світ будувати суцільнозварні мости. Талановитий науковець і педагог багато років очолював створений ним Інститут електрозварювання та зробив неабиякий внесок у розвиток багатьох галузей промисловості України. По завершенню виховного заходу була проведена вікторина-гра «Перехресний бій» між здобувачами освіти 21 та 31 груп, яка закінчилася бойовою нічиєю. Учасників вікторини було нагороджено солодкими призами.

  

 У п’ятницю, 31 березня майстер виробничого навчання Легкий С.П. провів  змістовний та добре підготовлений відкритий урок на тему «Підготовка напівавтоматичного зварювального обладнання до роботи, обслуговування напівавтомата»

 

Тиждень  «Електрогагозварників»  показав, що учні із задоволенням навчаються за обраною професією і бажають стати кваліфікованими робітниками. Сподіваємось, що професія електрогазозварника, яку обрали наші здобувачі освіти, принесе їм радість самореалізації та матеріальний достаток.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора