НА БАЗІ ДПТНЗ «НЕДРИГАЙЛІВСЬКЕ ВПУ» ПРОВЕДЕНИЙ ОБЛАСНИЙ КОНКУРС ЗА НОМІНАЦІЄЮ «КУХАРСЬКЕ МИСТЕЦТВО»
З 22 по 26 травня проходив тиждень професійної освіти Сумської області. Цей тиждень – це можливість популяризувати робітничі професії, сприяти підвищенню їх престижності на ринку праці і покликаний звернути увагу на актуальність та важливість профтехосвіти
У ДПТНЗ «Недригайлівське вище професійне училище» у рамках тижня 26 травня пройшов обласний конкурс професійної майстерності за компетенцією «Кулінарне мистецтво».
Традиційно, день розпочався з заїзду та реєстрації учасників. У конкурсі взяли участь 16 здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Відкриття конкурсу розпочалося святковою програмою та представленням учасників. З вітальними словами та побажаннями виступив заступник директора з методичної роботи НМЦ ПТО у Сумській області Віктор Скиба. Для конкурсантів проводилося жеребкування, яке визначило порядок презентацій готових страв. В програмі кулінарських змагань було передбачено приготування та презентацію страв української кухні з використанням новітньої сировини, обладнання та інструменту, інноваційних виробничих технологій, організації раціонального та безпечного харчування за двома модулями. Учасники готували страви з власних продуктів, які заздалегідь були розраховані та представлені в оргкомітет технологічними картками по дві порції кожної страви – для презентації та дегустації. Боротьба тривала довго і напружено, але під кінець приготувань можна було побачити справжню красу шедеврів кулінарії. Наш навчальний заклад представляла учениця Валерія Труш, яка навчається на І курсі за професією «Кухар. Продавець продовольчих товарів». Учасницю готувала до конкурсу майстер виробничого навчання Людмила Тимошенко. Під час конкурсу Валерія виклалася на повну і лише трішки поступилася балами переможниці. Учасниця старанно приготувала дві українські страви: м'ясну «Горнець «Посулля» та холодну закуску «Калинове диво».
Вітаємо нашу ученицю та бажаємо їй подальших успіхів та перемог.