Термін навчання 10 місяців на базі загальної середньої освіти (після закінчення 11 класів)

Середня заробітна плата складає 10 – 15 тис. грн.

Основними замовниками кадрів є: ТОВ АФ “Хоружівка”, ФОП Постіл П.І., ТОВ Племптахорадгосп “Посульський” та ін.

Професія тракторист-машиніст – найпоширеніша серед сільських жителів. Перелічити усі обов’язки тракториста нелегко. Для нього протягом цілого року є робота. У тракторі втілилась споконвічна мрія хлібороба – знайти собі надійного помічника у нелегкій селянській праці.

 

Скільки заробляють трактористи

В Україні великий дефіцит технічних кадрів, але при цьому трактористи в літній період отримують до 50 тис. грн на місяць. 

Згідно з аналізом ринку праці, середня заробітна плата трактористів — 10 – 15 тис. грн. При цьому роботодавці гарантують офіційне працевлаштування та соцпакет, а також у більшості випадків забезпечують пільгове харчування та компенсацію за роботу в полі, безкоштовну доставку до місця роботи, навчальні тренінги.

Якщо Ви визначились і обрали цю благородну, чоловічу професію ми гостинно чекаємо Вас та Ваших друзів у стінах нашого навчального закладу.

Тракторист повинен знати:

правила експлуатації і технічного обслуговування тракторів, всіх типів сільськогосподарських машин, що агрегатуються з ними, транспортних засобів;

вимоги до комплектування машинно-тpактоpних агрегатів для виконання механізованих робіт;

ознаки та причини основних несправностей тракторiв і сільськогосподарських машин та способи їх усунення;

системи технічного обслуговування та ремонту тpактоpiв і сільськогосподарських машин; особливості обслуговування машин у разі застосування хімічних засобів захисту рослин;

правила дорожнього pуху i правила перевезення вантажів; правила зберігання та способи захисту від корозії тpактоpiв, сільськогосподарських машин;

основи організації, оплати пpацi та економічних відносин у сільськогосподарському виробництві; правила охорони пpацi під час експлуатації та обслуговування тpактоpiв і сільськогосподарських машин; правила техніки безпеки.

Вимоги до індивідуальних особливостей спеціаліста:  стійкий інтерес до роботи з технікою;  технічна спостережливість і кмітливість, фізична сила та витривалість.

Медичні протипоказання: Робота не рекомендується людям із серцево-судинними захворюваннями, хворобами опорно-рухового апарату, вираженими дефектами органів зору та слуху, нервово-психічними розладами.