A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Недригайлівське вище професійне училище"

ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЙ «ТРАКТОРИСТ-МАШИНІСТ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА» ТА «ВОДІЙ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ (КАТЕГОРІЯ «С»)

Дата: 20.03.2023 12:49
Кількість переглядів: 136

В період з 13 по 17 березня 2023 року в навчальному закладі проведено предметний тиждень професій «Тракторист машиніст сільськогосподарського виробництва» та «Водій автотранспортних засобів (категорія «С»). Участь взяли здобувачі освіти 17,18 та 31 груп.

         Молоде покоління не цурається хліборобської долі. Бо ж професія хлібороба з давніх-давен престижна і поважна, вона об’єднала в собі працю тракториста, комбайнера, водія. Саме з їх працьовитих рук, бере початок смачна пахуча хлібина, яка щоденно є у кожного на столі.

 

         Вирощувати запашний хліб навчають  і в нашому училищі. Вже стало доброю традицією в закладі освіти проведення  предметних  тижнів з  професій «Тракторист машиніст сільськогосподарського виробництва» та «Водій автотранспортних засобів (категорія «С»), метою яких було виявлення та розвиток обдарованих здобувачів освіти, їх творчих здібностей, підвищення професійної майстерності. Організаторами заходу були майстри виробничого навчання Сергій Заїка, Володимир Даниленко та Микола Несвєтов.

Тиждень розпочався виставкою стіннівок на тему: «Професія  – моя гордість!»  У експозиції виставки прийняли участь всі групи, що навчаються з цих професій.

 

З метою обрати кращого за професією у навчальному закладі цього дня було проведено  теоретичний тур конкурсу профмайстерності серед здобувачів освіти з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», де вони проходили тестування з предмету «Трактори». З професії «Водій автотранспортних засобів категорії «С»» здобувачі освіти змагались за кращого знавця правил дорожнього руху. Переможцями теоретичного туру у водіїв стали - Коваленко Владислав, у трактористів - Олійник Інна.

         Вівторок  розпочався   з  практичного туру  конкурсу профмайстерності серед  здобувачів освіти з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», в якому учні змагалися з заміни поршневої групи пускового двигуна ПД-10. Переможцем став учень 17 групи Романченко Денис. З професії  «Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)» здобувачі освіти змагались з проведення технічного обслуговування автомобіля. Кращим став учень групи № 31 Токмань Станіслав.

Середа розпочалася із змагань по практичному водінню вантажного автомобіля та водіння трактора. Водії виконували вправи з рушання на схилі, заїзд в гараж заднім ходом, змійка, проїзд через ворота, вісімка, проїзд через переїзд. Трактористи виконували вправи з рушання на схилі, заїзд в гараж заднім ходом, змійка, проїзд через ворота, вісімка, під’їзд до сільськогосподарської техніки, рух з причепом. В результаті змагань кращими стали у водіїв - Токмань Станіслав, трактористів - Олійник Інна.

Також цього дня у фойє навчального закладу була представлена виставка буклетів новинок сільськогосподарської та автомобільної техніки. Майстер виробничого навчання Науман М.Ю. провів конкурс «Вгадай деталь» між 18 та 17 групами трактористів, у якому перемогу здобула 18 група.

В програмі професійного тижня викладачем Авраменко В.М. була проведена виховна година на тему: «Історія, сучасність, майбутнє», де учні дізналися про  історію та майбутнє обраних професій.

         Протягом тижня здобувачі освіти брали участь з задоволенням у різноманітних заходах. За цей час дізнались багато цікавих і корисних фактів з історії тракторобудування, автомобілебудування, історії виникнення професії водія, тракториста. За цей тиждень наші здобувачі освіти ще раз впевнились у правильності вибору своєї професії та свого майбутнього.

Кращою з професії «Тракторист машиніст сільськогосподарського виробництва» визнано Олійник Інну, ученицю 17 групи. З професії «Водій автотранспортних засобів категорія «С» кращим став Токмань Станіслав.

Тож були підведені підсумки, і всіх учасників нагороджено цінними призами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора