A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Недригайлівське вище професійне училище"

ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ КУХАР У НЕДРИГАЙЛІВСЬКОМУ ВИЩОМУ ПРОФЕСІЙНОМУ УЧИЛИЩІ

Дата: 03.03.2023 12:14
Кількість переглядів: 88

    З метою формування професійних  умінь і навичок у майбутніх фахівців з професії «Кухар», підвищення пізнавального інтересу до вивчення спеціальних предметів а також освоєння здобувачами освіти методів праці з використанням сучасного обладнання та новітніх технологій приготування у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Недригайлівське вище професійне училище» з 27 лютого по 3 березня проводився тиждень з професії «Кухар».

     Разом зі своїми майстрами виробничого навчання Людмилою Тимошенко та Юлією Токаренко здобувачі освіти 15 та 25 груп організували справжній тиждень сюрпризів.

   27 лютого майстром виробничого навчання Тимошенко Людмилою Григорівною проведено відкритий урок виробничого навчання на тему: «Приготування борщів». Під час заняття учні закріпили навички та прийоми по приготуванню і подачі борщів української кухні та змагалися у різноманітних кулінарних конкурсах та вікторинах. Кращою була команда «Веселий кухар» на чолі з Труш Валерією.

 

 

   Українська кухня неймовірно колоритна та різноманітна. У кожному регіоні є свої гастрономічні особливості. Іноді це настільки яскраво виражено, що продукти або страви увічнюють у камені. Які є смачні пам'ятники в Україні та де їх шукати, учні дізналися під час інформаційного дайджесту “Відомі пам’ятники їжі в Україні”, який був проведений 28 лютого в учнівських групах училища разом із учнями групи №25.

1 березня проведено виставку стіннівок, їх презентували учні груп №15 та №25.

2 березня учнями закладу разом з майстрами виробничого навчання Тимошенко Л.Г. та Токаренко Ю.С. організовано виставку-ярмарку по продажу кондитерських виробів. В приміщенні закладу освіти купити та поласувати смакотою, попити гарячий чай та каву зібралося чимало охочих працівників та учнів, навіть гості завітали. Всі кошти, які були зібрані під час продажу випічки передані на підтримку наших воїнів ЗСУ.

  

Завершився тиждень професії «Кухар» виховним заходом на тему: «ЇЇ величність - українська кухня».

   Зрозуміло одне: без наших українських страв неможливо уявити ні одного свята. Українські страви відомі на весь світ: український борщ, деруни, вареники, галушки, сало, тощо. 

   Зацікавленість та кількість учасників тижня показали, що такі заходи мають велике значення для кращого пізнання професії, виховання любові та поваги до неї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора