A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Недригайлівське вище професійне училище"

ПРОВЕДЕНО ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ «ПРОДАВЕЦЬ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ»

Дата: 07.04.2025 10:22
Кількість переглядів: 10

Кожна молода людина, йдучи в доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням. Вдалий вибір професії – це запорука того, що не марно проживеш вік, натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення.

Професія продавця складна, але водночас  і дуже поширена на сучасному ринку праці. Вона об’єднує обслуговування покупців, різноманітні технологічні операції щодо приймання товарів, їх сортування, зберігання, переміщення, підготовку до продажу, а також спрямована на обслуговування покупців на високому рівні, створює передумови доброго настрою та нормальної праці.

З 31 березня по 4 квітня у ДПТНЗ «Недригайлівське вище професійне училище» проходив тиждень професії «Продавець продовольчих товарів». Викладачем Алексеєвою Л.Ф. та майстром виробничого навчання Стрибуль Л.В. були проведені цікаві і змістовні заходи професійного спрямування. Людмила Володимирівна провела конкурс професійної майстерності, під час якого здобувачі освіти групи №35 взяли активну участь у конкурсах: «Впізнай товар», «Класифікатор», «Дегустатор», «Окомір». Під час проведення конкурсів майбутні продавці показали високий рівень знань  та навичок  з визначення  асортименту товарів, їх класифікації, правильного визначення маси товарів та вгадування за смаком  різних видів соків та напоїв. Для здобувачів освіти груп № 35  і 45 був проведений юридичний пізнавальник «Права споживачів та їх захист». Ця інформація є важливою для кожної людини, так як ми всі є споживачами товарів та послуг і знання  своїх прав допомагають вирішувати різні виробничі і життєві  ситуації.

Самий поширений смаколик серед дорослих і дітей - це морозиво. Особливо з настанням теплої погоди попит на цей продукт різко зростає. Позакласний захід «Морозиво: користь чи шкода для здоров`я?» поглибив знання учнів з прадавньої історії походження  морозива, його асортименту, хімічного складу, особливостей виробництва, цікавих фактів і звичайно, ж  «плюсів» і «мінусів» цього дивовижного продукту харчування.

Напередодні великодніх свят в рамках тижня професії «Продавець продовольчих товарів» викладачем Любов’ю Алексеєвою та майстром в/н Людмилою Стрибуль для здобувачів освіти було проведено майстер-клас по виготовленню та розмальовуванню пасхальних пряників, які прикрасять кожен пасхальний кошик та святковий стіл.

Отже, проведені в рамках тижня заходи сприяли підвищенню інтересу здобувачів освіти до навчання та усвідомлення ними важливості обраної професії, формуванню творчого мислення, професійних навичок та почуття відповідальності за доручену справу, творче ставлення до роботи та навчання. Дякуємо всім за активну участь у проведенні тижня. Бажаємо й надалі показувати гарні результати!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора